Optimizacija spletne strani Malinca.si

Preverite, kako smo z ureditvijo aspektov optimizacije povečali organski obisk spletne strani za neverjetnih 85 %.
optimizacija spletne strani Malinca
namen pri optimizaciji spletne strani Malinca.si

Namen


Optimizacija spletnih strani je postopek, s katerim izboljšamo uvrstitve spletne strani na Googlu. Ker prve zadetke na Googlu klikne precej več obiskovalcev kot tiste proti dnu 1. strani, še manj pa jih gre na 2. stran, so se tudi pri Malinca.si zavedali pomembnosti SEO optimizacije.

Tehnično in vsebinsko smo uredili celotno spletno stran, še poseben poudarek pa smo dali tistim ključnim besedam, ki so imele več iskanj in kjer pozicije še niso bile optimalne, hkrati pa so imele dober prodajni potencial (so bile zelo povezane z vsebino in izdelki na spletni strani).

 

Cilji


 • izboljšati uvrstitev izbranih ključnih besed na Google.si,
 • izboljšati uvrstitve vseh ključnih besed s tehnično in vsebinsko optimizacijo,
 • posledično povečati organski obisk iz Google.si za vsaj 20 %.

Postopek

 • Analiza spletne strani
  Z analizo spletne strani smo poiskali ogromno ključnih besed, s katerimi lahko poveča,o prodajo na spletni strani. Za vse navedene besede smo preverili tudi povprečno število mesečnih iskanj in trenutno uvrstitev posamezne ključne besede na Googlu. Poiskali smo napake in možne izboljšave, kar je bila tudi osnova za pripravo ponudbe in predloga optimizacije spletne strani.
 • Tehnična optimizacija
  Najbolj primerne ključne besede smo vključili v strukturo spletne strani in uredili tehnične pomanjkljivosti skupaj s programerjem, ki je urejal njihovo spletno stran. Poleg osnovnih stvari, ki jih je potrebno urediti na vsaki spletni strani (več o tem, katerih 5 stvari je najbolj pomembnih, najdete na našem blogu), je bila ena izmed največjih težav tipična Magento težava – podvajanje vsebine na različnih URL naslovih, kar smo rešili s »canonical« ukazom.  Vsaka spletna stran s tako obsežno vsebino ima tudi številne 404 napake iz preteklosti, ki nastanejo s spreminjanjem strukture spletne strani z umikanjem izdelkov itd. Eden izmed večjih izzivov tehnične optimizacije spletne strani je bilo tudi odpravljanje teh napak.
 • Vsebinska  optimizacija
  Za razliko od večine spletnih strani, ki jih imamo priložnost optimizirati, je bila ta spletna stran vsebinsko že precej bolje dodelana od večine konkurenčnih in tudi drugih spletnih strani. Verjetno edini večji izziv je bil ta, da smo določili pravo pristajalno stran za določeno ključno besed. V primeru, da na prvi strani Googla rangirajo samo članki, izdelkov pa tam ne najdete, si boste precej olajšali delo, če tudi sami optimizirate kvaliteten članek. Iz tega, kaj Google prikaže na prvi strani, lahko sklepate, kaj uporabnik hoče, katere informacije išče in na kakšnih vsebinah se zadrži dlje časa.
 • Offsite optimizacija
  Spletna stran je bila aktivna že kar nekaj časa predno so se odločili za optimizacijo. Zaradi tega se lahko dela offsite optimizacija precej hitreje, kot če optimiziramo čisto novo spletno stran brez povratnih povezav. Pri tako prepoznavnih spletnih straneh obstaja že ogromno starih povezav, ki jih lahko izkoristite za še boljšo uvrstitev.

Nastja Kramer

Izjava zadovoljne stranke

Z ekipo Dominatusa poslujemo že več kot 4 leta na področju optimizacije spletne strani Malinca. Z njihovim delom in odzivnostjo smo izredni zadovoljni. Rezultati oz. naše pozicije na Googlu se dvigujejo, prav tako raste promet iz organskega iskanja. Skupaj z njimi smo reševali tudi izzive, ki smo jih imeli pri poslovanju – urejanje preusmeritev zaradi izključevanje izdelkov, ohranjanje Google pozicij zaradi sprememb opisov izdelkov, … Prav tako smo jih izbrali za optimizacijo na nemškem trgu za spletno trgovino malinca.de.
Nastja Kramer, Malinca d.o.o.Slika prikazuje število dohodnih linkov iz različnih domen skozi čas.


Ključna beseda Število iskanj Uvrstitev prej Uvrstitev potem
Chia semena 2.400 11 1
Kakavovo maslo 590 4 1
Žitna kava 140 2 1
Agavin sirup 260 4 2
Pegasti badelj 3.600 3 2
Reishi goba 90 5 2
Kakav 480 7 3
Laneno seme 1.300 12 3
Mandljevo olje 480 14 3
Bio hrana 70 26 4
Javorjev sirup 480 8 4
Koruzni zdrob 210 8 4
Ključna beseda Število iskanj Uvrstitev prej Uvrstitev potem
Kuskus 1.300 15 4
Šisandra 320 6 4
Arašidovo maslo 720 9 5
Guarana 880 11 5
Kokosovo olje 1.600 11 5
Kurkuma 2.900 13 5
Olje črne kumine 1.300 16 5
Sukrin 720 7 5
Kvinoja 2.400 11 6
Soda bikarbona 2.900 25 6
Brusnice 880 11 7
Konopljino olje 1.900 11 7


Želite tudi vi povečati uspešnost vaših projektov?

Splošni podatki:
* Polja označena z zvezdico so obvezna.
Kje potrebujete našo pomoč?*
Kakšne so vaše želje?*
Pošljite informativno povpraševanje >