Optimizacija spletnih strani

Optimizacija spletnih strani


Optimizacija spletnih strani je postopek, s katerim omogočamo, da se povezava do vaše spletne strani pojavlja čim višje v iskalnikih (Google, Najdi.si) pod izbranimi ključnimi besedami. Če je spletna stran narejena tako, da lahko iskalnik ugotovi vse njene dobre lastnosti, se bo povezava prikazovala visoko v iskalnikih.

Kontaktirajte nas in pripravili vam bomo BREZPLAČNO analizo trenutnega stanja in ponudbo!

   ... ali nas pokličite

M: 041 225 685
E:
info@dominatus.si


Optimizacijo spletnih strani imenujemo tudi SEO - Search Engine Optimization. Poleg optimizacije poznamo tudi SEM (zakup ključnih besed v iskalnikih). Vendar pa je precej dražji kot optimizacija, saj plačujete število preusmeritev na vašo spletno stran. Če nehate z zakupom besed, bo vaša stran uvrščena na enaka mesta, kot je bila pred zakupom. Pri optimizaciji spletne strani pa se učinek pozna tudi na dolgi rok.

Optimizacija spletnih strani je zahteven postopek sestavljen iz dveh delov. Prvi del optimizacije je sprememba vsebine, URL-jev, naslovov, opisov ... ("on-site" SEO), drugi del pa poteka izven okvira spletne strani ("off-site" SEO).

Kljub zahtevnemu postopku pa lahko spletno stran že sami delno prilagodite/optimizirate že z osnovnim znanjem izdelave spletnih strani.

Osnovna priporočila za optimizacijo spletne strani:

 • izbira pravih ključnih besed - pri izbiri morate biti previdni, saj so dobre samo tiste ključne besede, ki najbolje opisujejo vašo dejavnost, ki jo na spletni strani predstavljate. Med temi besedami izberite tiste, ki so najbolj iskane. Če npr. prodajate televizorje, so za vas primerne tiste ključne besede, ki so povezane s televizorji, zato nima smisla optimizirati pod drugimi, ki z vašim produktom ali storitvijo niso povezane ali niso iskane.

 • primerni in zanimivi opisi strani - opis spletne strani naj bo kratek in jedrnat. Predstavlja naj bistvo vaše storitve ali izdelka. Zavedajte se, da bo opis spletne strani prva stvar, ki jo bo uporabnik opazil pri rezultatih iskanja.

 • vsebina spletne strani - vsebina je najpomembnejši dejavnik za pojavljanje spletne strani v iskalnikih. Pravijo, da slika pove več kot tisoč besed, vendar to v tem primeru ne velja, saj so iskalniki samo programi. Za slike na vaši spletni strani uporabljajte alternativne opise (alt), da lahko iskalniki ugotovijo, kakšna je vsebina slike.

 • naslov spletne strani (title) - naslov naj bo kratek in jedrnat. Vsebuje naj 3-4 besede in naj bo različen za vsako podstran spletne strani.

 • domena - izbira domene je pomemen dejavnik. Če je ime domene sestavljeno iz vaših ključnih besed, npr. optimizacija-spletnih-strani.com, bo vaše delo pri optimizaciji ključne besede "optimizacija spletnih strani" precej olajšano.

Največje napake, ki jih uporabniki naredijo pri optimizaciji spletnih strani:

 • izbira prevelikega števila ključnih besed - zavedajte se, da lahko določeno stran ali podstran odlično optimizirate le na nekaj iskanih besed (5-7). Če želite stran optimizirati za več kot 10 besed, bo učinek ravno obraten, kot si ga želite.

 • pomanjkljiva vsebina - pomanjkljivo napisana besedila, ki ne vsebujejo za spletno stran pomembnih ključnih besed, so precej pogosta napaka lastnikov spletnih strani. Ker iskalniki dajejo večjo težo besedam na začetku vsebine, vključite vaše ključne besede čim višje.

 • prepogosto ponavljanje ključnih besed - ključne besede vključite v vsebino, vendar z njimi ne pretiravajte. Stran, v kateri se ključne besede prevečkrat pojavijo, lahko iskalnik "nagradi" s slabšo pozicijo. V najslabšem primeru se lahko zgodi, da iskalniki stran izbrišejo iz svoje baze in je ne prikazujejo več (jo izbrišejo iz indeksa).
Kontaktirajte nas in pripravili vam bomo BREZPLAČNO analizo trenutnega stanja in ponudbo!

   ... ali nas pokličite

M: 041 225 685
E:
info@dominatus.si


Kako to naredite?
Uporabite orodja za optimizacijo ali nas
kontaktirajte
. Z nami lahko vstopite v stik tudi preko
pogovora v živo
(live chat).

V podjetju Dominatus d.o.o. skrbimo za svoje stranke in rastemo skupaj z njimi. Naš cilj je vaše zadovoljstvo! Kontaktirajte nas in skupaj bomo poiskali najustreznejše rešitve za vaše podjetje. Če potrebujete izdelavo spletne strani, optimizacijo ali pa le svetovanje, se obrnite na nas. Z veseljem vam bomo pomagali.
Kontaktni podatki:
 • Email: info@dominatus.si
 • GSM: 040 893 200, 041 225 685
 • Tel: 059 033 060

Za pravilno delovanje vseh funkcionalnosti spletne strani uporabljamo piškotke. Z obiskom in brskanjem po strani soglašate, da se s tem strinjate.

Sprejmi in nadaljuj